(Artikelnr: BD77)
Met elkaar uit elkaar gaan is een uniek overlegboek voor gescheiden ouders met kinderen. Het is geschreven vanuit professionele inzichten en kennis, met het belang van het kind voorop. Hoe voorkom je als ouders een vechtscheiding, hoe kun je als ouders samen blijven werken?
Daar waar het moeilijk is om met elkaar in overleg te blijven, kan dit boek helpen om samen afspraken te maken en met elkaar in overleg te blijven. Het boek heeft een schrijfgedeelte en een informatie gedeelte. In het schrijfgedeelte kun je elkaar als ouders informeren, afstemmen en overleggen. Gebruik het om afspraken, herinneringen, bijzondere momenten vast te leggen. Het leesgedeelte biedt praktische hulp tijdens het proces van scheiden, en nog lang daarna. Het boek reist mee van ouder naar ouder en uiteindelijk wordt dit overlegboek een bewaarboek.
De voorlichting en informatie achterin het boek is geordend in thema’s als:
•De positie (perspectief) van het kind in de scheiding, het perspectief van de ouders
•Kinderen zijn loyaal aan twee ouders
•De escalatie ladder of conflictladder
•Aandacht voor positieve processen zoals vertrouwen, accepteren en vergeven
•Dingen om te doen met de kinderen

Door dit boek heen vind je een heleboel praktische informatie en handvatten over het zo goed mogelijk doorkomen van het scheidingsproces en voorkomen van een vechtscheiding. Want voor je er erg in hebt, lopen kleine ruzies en onenigheid op tot grotere problemen. En voor je het goed en wel door hebt, daal je steeds verder af op de escalatieladder (conflictladder). En kom je er zonder hulp niet meer uit. De escalatie ladder geeft je meer zicht op waar jullie in de communicatie en samenwerking staan.
Bij een scheiding komen veel kanten van jezelf naar boven: hoe ga je om met problemen en waar heb jij invloed op? Je eigen gedrag veranderen, je netwerk als steunbron. Misschien is je scheiding traumatisch en heb je daar hulp bij nodig. Hoe kun je om gaan met boosheid en verdriet, zonder je kind daarmee te belasten? Want: een kind wil graag voelen dat het van beide ouders mag blijven houden. Alle tips, weetjes en activiteiten zijn geschreven vanuit de gedragswetenschap en vanuit het belang van de kinderen.
Iedere scheiding is anders. Sommige ouders gaan harmonieus en als vrienden uit elkaar. Anderen hebben meer moeite om met elkaar als ouders te blijven overleggen en samenwerken. Vanuit het belang van de kinderen is het overlegboek voor alle ouders een middel om met elkaar in gesprek te blijven.

Dat dit boek een bron van informatie, inspiratie, hoop en daadkracht mag zijn. Een boek waarin jullie je altijd bewust zijn, voor wie jullie schrijven: voor jullie kind(eren).

160 pagina's
Conditie Boek: Als Nieuw
Informatie:
ISBN
9789090321653
Auteur
Carla Asbreuk
Kaft
Hardcover
Pagina's
160
Conditie Boek
Als Nieuw
Uitgever
Uitgeverij Groeiwijs
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
ÔéČ┬á15,00
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Artikelnummer

BD77 

Verzendkosten

€ 4,10 

Voorraad

1

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook
Laatst bekeken producten
Meest bekeken producten