Categorie
604e3d9d6fe9720b7c32ad5a90b5cbce.jpg
b68df71081315cc1b3f0f88ab37fba29.jpg
Auteur Manda Scott brengt de historische figuur Boudica op meeslepende wijze tot leven. Op haar twaalfde doodde ze voor het eerst een krijger. Op haar eenentwintigste verdedigde ze haar land tegen de invasie van de Romeinen, het machtigste rijk dat ooit had bestaan. Op haar veertigste leidde ze haar volk in een bloedige opstand en liet ze Londen platbranden. Een legende was geboren: Boudica, de eerste koningin van Engeland... 
Boudica: Droom van de arend is vol details van een wereld vol mystieke rituelen, wrede goden, oppermachtige druïden, meedogenloze strijd en tragische liefde, maar met de vaart van een Hollywood-film. Scott schetst een beeld van de tijd dat Engeland zuchtte onder de Romeinse overheersing. Een tijd waarin een jonge vrouw van koninklijken bloede wist uit te groeien tot hét symbool van de vrijheidsstrijd. Ook in andere Europese landen, zoals Frankrijk en Duitsland, is deze tetralogie een groot succes geworden. Tot in Zuid-Amerika aan toe, waar de Boudica-reeks in groten getale wordt verkocht, blijkt Boudica een ongekende aantrekkingskracht op lezers te hebben.

Boudica, die met halfbroer Ban opgroeit in wat nu Norfolk is, is in 33 na Chr. op haar 12e getuige van de moord op haar moeder die de Keltische Eceni leidt, en doodt de dader. Ze bewijst dat ze krijger is en volgt haar moeder op terwijl ze een Dromer (mystieke Keltische leider) wil zijn. Ban wil juist een krijger zijn, terwijl hij een Dromer is. Vier jaar later redt Boudica koningszoon Caradoc die als schipbreukeling op de kust van Norfolk aanspoelt. Als ze met hem, haar vader en Ban naar het hof van zijn vader gaat, wordt Ban door verraad als Romeinse slaaf naar Gallie verkocht, hij denkt dat Boudica dood is. Met het Romeinse leger komt hij tien jaar later naar Engeland en staat dan tegenover Boudica die de Eceni leidt.

536 pagina's
Conditie Boek: Redelijk
Informatie:
ISBN
: 9789022992777
Auteur
: Manda Scott
Kaft
: Paperback
Genre
: Roman
Uitgever
: A.W. Bruna Uitgevers
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 1,00
Aantal: Bestellen

Verzendkosten

€ 6,95 

Voorraad

0